Bilräddning

Bilräddning på den ungerska motorvägen M3

Ett fordonshaveri är en händelse som man inte kan vara helt förberedd på. Det lönar sig att läsa på och ta reda på vad man ska göra i en sådan situation. Panik och en känsla av hjälplöshet kan dock vara mycket destruktiva, eftersom det är lätt att glömma all information som du har läst om situationen. Upprepning är kunskapens moder, så här är vad du behöver veta om din bil går sönder mitt på motorvägen.

Källa: https://worktime.hu/automentes-az-m3-as-autopalyan/

Det finns ingen anledning till panik!

Lätt att säga, naturligtvis! När du märker att din bils prestanda sjunker dramatiskt, kanske den börjar rycka eller något annat ovanligt händer, är det lätt att få panik. Om du tror att det av någon anledning är osäkert att fortsätta köra är det bättre att inte ta några risker.

Om du har tur finns det en parkeringsplats eller en bensinstation i närheten, men om det inte finns någon behöver du inte misströsta. Motorvägen är en farlig terräng, så om bilen går sönder och blir obrukbar kommer det definitivt att resultera i en bogsering. Innan du börjar bläddra i sökmotorn för att leta efter bärgningsbilar måste du först få bilens passagerare i säkerhet. Att stanna kvar i bilen i motorvägens nödfil är endast möjligt i mycket motiverade fall, eftersom det är extremt farligt.

Därför bör du gå ut ur bilen genom förarsidan, helst med en synlighetsväst på. Kom också ihåg att slå på varningsljusen och placera varningsljusen bakom bilen. På motorvägen måste den placeras 200 meter bakom fordonet, vilket är lagstadgat.

Vilken bärgningsbil är bäst?

Det är inte lätt att svara på denna fråga, eftersom det beror på många faktorer. En sak är säker: om du baserar ditt beslut enbart på priset är du långt ifrån säker på att göra en bra affär. Särskilt om den prisvärda bärgningsbilen kommer till din undsättning från en annan del av landet. Det lönar sig att välja bland de bärgningsbilar som finns nära dig! Om du får ett haveri på M3-motorvägen är det en bra idé att ringa en närliggande bärgningsbil, eftersom det definitivt är en fördel att vara i närheten så att hjälpen kan anlända snabbt. Detta är särskilt fördelaktigt om du behöver ringa ett proffs för att hämta en bärgningsbil. Vänta på bärgningsbilen på en säker plats, helst bakom avspärrningen.

Läs fler intressanta artiklar på engelska, tyska och svenska i webbtidningen worktime.hu.